Hangi sözler hakarete girmez?
Örneğin; “Notumu doğru vermedin”, “Derslere ve okullara gelmiyorum”, “Yanlış anlatıyorsun, gerçek bu”, “Yeter artık”, “Küfür”, “Ne biçim”, “Öğretmen misin”, “Ciddi değilsin”, “Deneyimsizsin”, “Senden öğretmen olmaz” vb. gibi kelimeler kanunen hakaret olarak kabul edilmeyen kelimelerdir.
Karaktersizlik hakaret mi?
Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. Karakter eksikliği, bir kişinin güvenilmez, samimiyetsiz veya ahlaki değerlerden yoksun olduğu anlamına gelir. Bu kelime kaba ve terbiyesiz sözler ve eylemler arasındadır, bu yüzden karaktersiz kelimesi hakaret suçunu teşkil etmez.
Lavuk demek hakaret mi?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler, “kaltak” sözcüğü nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
Aq küfür olarak sayılır mı?
-“Aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturur. Ayrıca “bitch” ve “s*lak” gibi yıldız işaretiyle işaretlenmiş fontlar hakaret suçunu engellemez.
Hangi laf hakaret sayılmaz?
Kaba hitap ve kaba sözcükler ve ifadeler. Örneğin, bir kişiye karşı “ahlaksız”, “ahlaksız”, “sen kimsin”, “senin ne olduğunu biliyorum” gibi sözcükler kaba sözcükler/söylemlerdir ve hakaret suçu oluşturmaz. Sadece saldırgan sözcükler ve ifadeler.
Küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçunda para cezası ne kadar? Hakaret suçunda ceza günlük en az 20 TL en fazla 100 TL, en az 5 gün en fazla 730 gündür. Bu durumda hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL ile 73.000 TL arasında para cezası verilebilir.
Şerefsizlik yapma hakaret midir?
Her ne kadar bir sınırlama olarak değerlendirilmese de, bir kişiye “zengin”, “aptal”, “akılsız”, “sakat” gibi ifadeleri kullanarak açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir.
Dengesiz bir hakaret mi?
“Sus, senin akıl sağlığın bozuk, hastasın, hastaneye git, dengesizsin, şu kadına bak” demek hakaret suçunu oluşturmaz.
İki yüzlüsün hakaret mi?
“Şizofrensin, münafıksın, doktora git” ifadesi hakaret teşkil etmez. (Yargıtay 18. Ceza Dairesi, 2015/11055 E., 2015/10949 K.) Küfür ve sert eleştiri içeren sözler hakaret teşkil etmez.
Amk demek suç mu?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakaret oluşturur. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret oluşturur.
Geri zekalı hakaret mi?
Hakaret suçu arabuluculuğa tabi suçlardan biri olup, hakaret suçunda arabuluculuk sağlanırsa ceza muhakemesinin durdurulmasına karar verilir. Son olarak hakaret suçlarına ve türlerine örnek olarak; şerefsiz, aptal, geri zekalı, angut, pislik vb. gibi kelimeler verilmiştir. hakaret suçunu oluşturmaktadır.
Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
Bok kelimesi hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret suçunu teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Zibidi hakaret midir?
Özet: Hakaret suçu oluşmaz, çünkü “Zibidi” kelimesi Türkçede “çok kısa ve dar giyinen kimse” anlamına gelmektedir.
Mal mısın demek hakaret mi?
Savcılık: “Mal” demek hakaret değil, kaba bir sözdür!16 Ağustos 2019
Kısaltılmış küfür hakaret sayılır mı?
Burada vardığımız sonuç, yorum veya paylaşımın kısaltılmasının hakaret suçunu oluşturması ihtimalini ortadan kaldırmadığıdır.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Ne gibi durumlarda hakaret davası açılır?
Kişilere yönelik sert eleştiri veya rahatsız edici sözler hakaret suçu kapsamında değerlendirilmemeli, söz konusu sözlerin şeref, haysiyet ve itibara zarar verebilecek somut bir fiil veya olguya atıf yapması veya sövme fiili oluşturması açıkça gerekmektedir.
Hangi küfür hakaret sayılır?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakaret oluşturur. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret oluşturur.