Hangi küfür hakaret sayılmaz?
Örneğin; “Notumu doğru vermedin”, “Derslere ve okullara gelmiyorum”, “Yanlış söylüyorsun, gerçek bu”, “Yeter artık”, “Küfür”, “Ne biçim bir yol”, “Öğretmen misin”, “Ciddi değilsin”, “Tecrübesizsin”, “Senden öğretmen olmaz” vb. gibi kelimeler kanunen hakaret olarak kabul edilmeyen kelimelerdir.
Allah belanızı versin demek suç mu?
Bu bağlamda, sadece “Allah belanı versin” ifadesiyle ifade edilen bir küfür, Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi anlamında suç teşkil edemez; zira, rahatsız edici olmakla birlikte şeref, haysiyet ve itibarı zedeleme potansiyeli taşıyan somut bir fiil, bir suçlama veya bir küfür oluşturmaz.
Lanet olsun demek suç mu?
Yargıtay kararlarında belirtildiği gibi kategorik olarak hakaret olarak kabul edilmeyen kelimeler şunlardır: Küfür niteliğinde olan kelimeler ve ifadeler. Örneğin, “Tanrı seni kahretsin”, “Tanrı seni korusun”, “Tanrı sana hak ettiğini versin” gibi kelimeler küfürdür ve hakaret teşkil etmez.
Birisinin ölmesini dilemek suç mu?
(1) Başkasını intihara azmettiren veya teşvik eden, başkasının intihar kararını teşvik eden veya başkasının intihar etmesine herhangi bir şekilde yardım eden kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) İntihar halinde kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Amk demek suç mu?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakaret oluşturur. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret oluşturur.
Aq küfür mü?
Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.
Birine beddua etmek suç mu?
Küfür sözcükleri hakaret teşkil etmez. Örneğin, “Tanrı sana istediğini yapsın”, “Tanrı seni lanetlesin”, “Cehenneme gideceksin”, “Tanrı çocuklarını korusun” gibi sözcükler küfür niteliğindedir ve bu nedenle Yüksek Mahkeme tarafından hakaret suçu olarak kabul edilmez.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Birine bağırmak suç mu?
Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, ikiyüzlü, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.
Dallama kelimesi hakaret midir?
Bu arada “pussy” kelimesi de hakaret olarak algılanıyor.
Geri zekalı hakaret mi?
Hakaret suçu arabuluculuğa tabi suçlardan biri olup, hakaret suçunda arabuluculuk sağlanırsa ceza muhakemesinin durdurulmasına karar verilir. Son olarak hakaret suçlarına ve türlerine örnek olarak; şerefsiz, aptal, geri zekalı, angut, pislik vb. gibi kelimeler verilmiştir. hakaret suçunu oluşturmaktadır.
Lavuk hakaret mi?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler, “kaltak” sözcüğü nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
İnşallah ölürsün demek suç mu?
Küfürlü sözler hakaret oluşturmaz. Örneğin, “Kahretsin”, “Umarım kaza geçirirsin”, “Umarım kaza geçirirsin”, “Kahretsin, yasak” gibi sözler küfür niteliğindedir ve bu nedenle Yüksek Mahkeme tarafından suç olarak kabul edilmez, ancak genel olarak kaba ve nahoş sözler olarak kabul edilir.
Keşke ölsen demek suç mu?
Bir insanın mümkün olduğunca çabuk ölmesini istemek (sadece istemek, içtenlikle ölmesini ummak) ve bunu ona doğrudan söylemek suç mudur?
Yüze tükürmek hakaret midir?
Ancak Yargıtay kararlarında yüze tükürmek hakaret suçu olarak tanımlanmıştır çünkü hakaret teşkil etmektedir. Kişinin şeref, haysiyet ve saygınlığını zedeleyen olumsuz bir davranış olan tükürme hakaret olarak değerlendirilmektedir. Yüze tükürmek hakaret teşkil etmektedir.
Kısaltılmış küfür hakaret sayılır mı?
Burada vardığımız sonuç, yorum veya paylaşımın kısaltılmasının hakaret suçunu oluşturması ihtimalini ortadan kaldırmadığıdır.
Küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçunda para cezası ne kadar? Hakaret suçunda ceza günlük en az 20 TL en fazla 100 TL, en az 5 gün en fazla 730 gündür. Bu durumda hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL ile 73.000 TL arasında para cezası verilebilir.
Müşteri hizmetlerine küfür etmek suç mu?
Mesaj yoluyla (mektup, e-posta, WhatsApp mesajı, SMS, telefon görüşmesi) hakaret suçu. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 125/2 maddesi, mesaj yoluyla hakareti suç olarak düzenlemiştir.
Salak salak konuşma hakaret mi?
Aptalca konuşmak hakaret midir? “Aptalca konuşmak” terimi bir hakarettir. Birine aptal demek Yüksek Mahkeme uygulamasına göre hakaret olarak kabul edilir.