İçeriğe geç

Kaybolan Çipli Kedi Nereye Bildirilir

Çipli kedim kayboldu cezası var mı?

Peki çip takmamanın cezası var mı? Evet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uygulamaya dahil edilmeyen kedi, köpek ve gelincik sahiplerine; 5199 sayılı Kanuna göre 10.000 TL ceza kesilecek.

Kaybolan kedi nereye ihbar edilir?

Yerel yetkililere bir rapor dosyalayın: Sahibini tespit edemiyorsanız, bulunan evcil hayvanın raporunu şehirdeki her hayvan barınağına ve veteriner kliniğine ve ayrıca yerel hayvan kontrol ajansına dosyalayın. Bunlar genellikle bir sahibinin kayıp evcil hayvanını arayacağı ilk yerlerdir.

Kaybolan kedi çip ile bulunur mu?

Mikroçip, Radyo Frekans Etiket Tanımlama Sistemi ile çalışan ve kendine özgü bir tanımlama numarasına sahip bir cihazdır. Mikroçip sayesinde evden ayrılıp kaybolan kedi ve köpekleri bulmak daha kolaydır.

Kaybolan kedi için neresi aranır?

Alo 153 Hayvan Ambulansı 153.180 telefonlara cevap vermiyor, herkes birbirine yönlendiriyor.

Çipli kedim kaybolursa ne yapmalıyım?

CEVAP: Evcil hayvanların kaybı 7 gün içinde il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilmelidir. PETVET’te hayvanlar kayıp olarak işaretlenir ve sistemin tüm kullanıcıları tarafından görülebilir ve hayvan bulunduğunda sahibine ulaşılabilir.

Kedimin çipi düştü ne yapmalıyım?

18 CEVAPLAR. Enfekte kanla karıştırmadan önce acil servise gidin. Kendiniz hiçbir şey yapmayın, çipi çıkartın ve tekrar takmayın.

Çip takılan kedi nasıl bulunur?

Bu nedenle, mikroçipli bir hayvanın hemen bulunacağını söyleyemeyiz. Mikroçipli hayvanınızı bulmak için, bir veteriner, hayvan barınağı veya dikkatli bir vatandaş, kayıp hayvanı uygun yerlere götürmeli ve mikroçip olup olmadığını kontrol ettirmelidir.

Çipli köpeğim kayboldu ne yapmalıyım?

Kayıp köpekler için teknik yardım: GPS ve mikroçipler Eğer köpeğinize mikroçip takılmışsa, köpeğinizin çip numarasını ve fotoğrafını e-postayla yerel hayvan barınaklarına ve mümkünse veteriner kliniklerine gönderebilirsiniz.

ALO 153 nedir hayvan?

Sokakta gördüğünüz yaralı, sakat ya da aç sokak hayvanlarını da ALO 153’ü arayarak ihbar edebilirsiniz.

Kedi çipi nereden sorgulanır?

Çoğu veteriner kliniği, hayvan barınağı veya hayvan kontrol merkezi gibi yetkili yerlerde bulunan bu okuyucular, çipi tarayabilir ve içindeki bilgileri alabilir. Çipte saklanan bilgiler genellikle bir kimlik numarasıdır.

Kedi çipi elle hissedilir mi?

Kedinize veya köpeğinize herhangi bir rahatsızlık vermesi veya hissetmesi mümkün değildir. Uygulanması; özel enjektör sayesinde aşı kadar basittir.

Kedi çipi kaç TL?

Evcil hayvan sahiplerinin merak ettiği bir diğer konu ise kedi ve köpeklere mikroçip taktırmanın bedeli. Buna göre; özel veterinerlerde 160 TL olan mikroçip ücreti, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde 86 TL olarak alınabiliyor.

153 veteriner Hizmetleri Ücretli mi?

Kamu kurum ve kuruluşları, veteriner klinikleri ve evcil hayvan sahipleri bu veri tabanından ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Çipli kedi kacarsa ne olur?

Evcil hayvanınız kaybolursa, mikroçipi varsa yeniden bir araya gelme şansınız çok yüksektir. Mikroçip, kaybolan bir hayvanı tespit etmede ve sahiplerine geri vermede yardımcı olabilir.

Kaybolan kedi için nereye başvurulur?

Kayıtlı evcil hayvanların ölümü veya kaybolması durumunda, evcil hayvan sahibi durumu en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Terk edilmiş hayvan bulan herkes, onları sahiplenmek istiyorsa kayıt altına almalıdır.

Çipli köpeğim kayboldu ne yapmalıyım?

Kayıp köpekler için teknik yardım: GPS ve mikroçipler Eğer köpeğinize mikroçip takılmışsa, köpeğinizin çip numarasını ve fotoğrafını e-postayla yerel hayvan barınaklarına ve mümkünse veteriner kliniklerine gönderebilirsiniz.

Çipli kedi sokağa atılırsa cezası nedir?

Çipin bulunamadığı yerlerde evcil hayvan sahibi, çip bulunur bulunmaz Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne veya veteriner hekime beyanname doldurup başvuruyu yapmak zorunda. Çip taktırdıktan sonra evcil hayvanını sokağa bırakanlara 6 bin 72 lira idari para cezası kesilecek.

Kedi kimliği kaybolursa ne olur?

Evcil hayvan pasaportu kaybolursa, bunun iki ay içinde ilgili bakanlığa bildirilmesi gerekir. Bildirim yapıldıktan sonra derhal gerekli önlemler alınacaktır. Bir diğer önemli nokta ise evcil hayvan satan pet shopların bu pasaportları en az beş yıl boyunca saklamaları gerekmektedir.

Evcil hayvanımı e-devletten nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet’e kimlik bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “hayvan evlat edinme” yazarak şu anda üç belediyenin yer aldığı sonuç ekranına ulaşabilirsiniz. Başvurunun ilk adımını atmak için bu sayfadaki seçili belediyenin bağlantısına tıklamanız yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir