Harami Yaylası nerede?
Tokat’ın Almus ilçesindeki Harami Yaylası hem coğrafi konumu hem de ismiyle dikkat çekiyor. Tokat’a 35 kilometre uzaklıktaki Yeşilırmak Havzası’nda yer alıyor.
Almus Harami Yaylası arası kaç km?
Almus ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Harami Yaylası, yemyeşil doğası, buz yeşili nehri, cıvıl cıvıl kuşları, eşsiz manzarası ve daha birçok güzelliğiyle Tokat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. #tokat #almus #haramiyaylası #tokatadair #doğa
Tokat almus nasıl bir yer?
Almus Baraj Gölü, Tokat ve çevre illerden gelenlerin her gün piknik yapmak için gidebileceği bir doğa harikasıdır. Özellikle ormanların ortasında, özellikle de pansiyonda, huzurlu bir ortamda piknik yapmak çok keyiflidir. Tokat’a gelirseniz mutlaka uğrayın. Her mevsimin ayrı bir tadı var, her mevsimin ayrı bir güzelliği var.
Türkiye’nin en büyük yaylası nerede?
Huser PlatosuKonum40°58′25″K 41°06′47″DÜlkeTürkiyeEyalet/İlRizeİlçeÇamlıhemşin6 satır daha
Hızır Yaylası nerededir?
Hızır Yaylası: İklimi gereği her mevsim yeşilliklerle çevrili olan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesinin Altınözü beldesinde yer almaktadır. Batıda Amanos Dağları’nın zirvesinde yer alan, yeşilin her tonunu görebileceğiniz, gökyüzünün mavisiyle kucaklaşan bir yaylalar topluluğudur.
Almus Çiftlik Köyü arası kaç km?
Köy, Tokat il merkezine 88 km, Almus ilçe merkezine ise 52 km uzaklıktadır.
Tokat Almus alevi mi?
Tunceli’nin yanı sıra Dersim Alevilerinin yaşadığı il ve ilçeler de bulunmaktadır: Tokat’ın Almus ve Zile ilçeleri, doğuda Sivas, Bingöl, Erzurum’un Hınıs, Aşkale, Tekman, Çat, Pasinler ilçeleri, Adıyaman, Gümüşhane, Kayseri, Kars (birkaçı) köyleri), Bayburt, Erzincan (hemen hemen her yeri), Muş’un Varto ilçesi…
Almusun neyi meşhur?
Almus ilçesi ceviz büyüklüğündeki vişneleriyle ünlüdür. Yakın zamana kadar, yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi olan “Almus Kiraz Festivali” düzenleniyordu (ilk festival, dönemin kaymakamı Duran Duman’ın emriyle başlamıştı).
Almusta’da kaç köy var?
Almus İlçesi başlangıçta bir köy ve kasaba iken, 1 Mart 1954’te idari taksimatta bucak merkezi olmuştur. İlçemiz 5 belde, 32 köy ve 33 mahalleden oluşmaktadır. Ayrıca ilçemizde 6 belediye teşkilatı ve 65 muhtarlık bulunmaktadır.
En çok yayla hangi ildedir?
En yüksek yayla Gümüşhane ilinde yer alırken, 3.000 metre rakımlı Rize’deki Samistral Yaylası Türkiye’nin en yüksek yaylasıdır. Türkiye’deki yaylalara ve konumlarına baktığımızda Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri öne çıkmaktadır.
Yaylaya ne zaman çıkılır?
Yaylaya çıkış zamanı hava şartlarına göre değişmekle birlikte genellikle mayıs sonu haziran başı arasındadır.
Ayder Yaylası kaç rakım?
Rize’nin şu anki en popüler merkezi olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer almaktadır. 1218 m rakımda olup, Fırtına deresinin sesinde metrelerce yükseklikten akan Gürgendibi ve Gelintülü şelalelerine yürüme mesafesindedir ve görülmeye değer birçok yere geçiş noktasıdır.
Almus’un nüfusu kaç?
2017 yılı nüfus verilerine göre Almus ilçesinin toplam nüfusu 27.370’dir. Bu nüfusun 5.212’si şehir merkezinde yaşarken, 22.158’i köylerde yaşamaktadır. Nüfusun 14.037’si erkek, 13’ü ise kadındır.
Almus barajında yüzülür mü?
Barajın çevresi ormanlarla kaplıdır. Kıyıda çok sayıda koy vardır. Göl su sporları için ideal bir parkurdur.
Almus Gölü nerededir?
Almus Baraj Gölü, Tokat iline 34 km uzaklıkta yer almaktadır. Almus İlçesi’ndedir. Türkiye’nin ilk barajlarından biridir ve 1958 ile 1966 yılları arasında inşa edilmiştir.
Tokat Almus Barajı kaç yılında yapıldı?
Almus Baraj Gölü, Tokat’ta Yeşilırmak üzerinde sulama, taşkın kontrolü ve enerji üretimi amacıyla 1964-1966 yılları arasında inşa edilmiştir.